contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Praz Cu Gorgonzola

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

supa de praz cu gorgonzola e una dintre supele mele favorite. cremoasa, usor dulce, usor sarata se potriveste perfect cu gustul patrunzator al unei gorgonzole de calitate. iti faci repede si o bagheta prajita unsa cu un catel de usturoi si ulei de masline extravirgin, iti torni un pahar de chardonnay (sau un pinot grigio) si te asezi relaxat  la masa ca sa te bucuri asa cum trebuie de bogatia de arome.

cu totul, nu dureaza mai mult de jumatate de ora, asa ca poate sa fie si cina-rapida-cand-vii-tarziu-de-la-serviciu. reincalzita a doua zi este la fel de buna, asa ca da, poti sa faci mai multa odata. pofta buna. 

ingrediente: 
pentru 4-6 portii. timp de gatire: 30 min. 
- 2 bete zdravene de praz
- 1 ceapa mare
- 3 cartofi medii
- 1 bat de telina
- 1 lingura de unt
- 600g supa de pui/legume sau apa
- 100g de creme fraiche
- 100g de gorgonzola(poti sa pui mai multa daca-ti place ca branza sa iasa mai mult in evidenta)
- sare, piper alb, cimbru
- 1 catel de usturoi, ulei de masline extravirgin

supa de praz cu gorgonzola:
- intr-o oala cu fundul cat mai mare incinge untul. pune ceapa, telina si prazul taiate marunt la calit. vei vrea sa nu se "aglomereze" prea tare ca sa se poata cali asa cum trebuie. daca oala e mica, stratul de legume va fi gros si mai degraba se vor inabusi in loc sa se caleasca iar gustul va fi diferit. 
- dupa ce legumele s-au calit adauga supa/apa si cartofii taiati marunt. condimenteaza cu sare, piper si cimbru. 
- dupa ce cartofii s-au fiert, adauga creme- fraiche si mai lasa sa bolboroseasca cateva minute. 
- prajeste o bagheta taiata in doua, freac-o cu un catel de usturoi si stropeste-o cu ulei de masline extravirgin. sincronizeaza-te sa fie gata odata cu supa.
- trage supa de pe foc si amestec-o bine cu un blender de mana pana devine cremoasa si uniforma. adauga gorgonzola rupta in bucati mici. amesteca usor cu o lingura de lemn. vrei ca bucatile de gorgonzola sa se "topeasca"in supa dar sa nu dispara de tot.
- atunci cand o servesti la masa, pune in fiecare farfurie si cateva bucatele de gorgonzola. impreuna cu painea proaspat prajita e o minunatie.