contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Portocale Si Crutoane Aromtizate Cu Scortisoara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Reteta simpla,nimic spectaculos,dar potriveste perfect ca felul I,
înaintea unui fel principal mai satios,gras...ca o rata la cuptor.
Desi,servita cu crutoane aromatizate cu scortisoara,aceasta supa,
nu este o supa dulceaga,ci din contra-acrisoara...si face apetit pentru felul urmator.
Imagine

Ingrediente pentru supa:
  • 2 portocale cu coaja netratata(sucul 250 ml si putina coaja)
  • 2 morcoviori
  • 500 ml supa de pui
  • 1 lingura creme fraîche
  • 1 echalote
  • 2 linguri ulei de susan
  • sare
  • piper
  • chili

Ingrediente pentru crutons:
  • pîine alba
  • putin ulei de susan
  • scortisoara

Tocam ceapa lunguiata/echalote si morcovii mai grob.
Taiem fîsii subtiri din coja de portocala(doar primul strat,cel portocaliu,fara alb)
Calim ceapa,morcovii si coaja de portocala în ulei de susan,
Imagine
stingem cu supa si lasam 20 minute la fiert.
Condimentam cu sare si piper si chili,dupa gust.
Imagine
Stoarcem portocalele.Ale mele au fost mari,si foarte suculente.
Am obtinut 250 ml suc.
Adaugam sucul de la cele 2 portocale,si mai lasam 5-7 minute la fiert.
Între timp gustam,si condimentam daca mai este nevoie
(sare,poate chiar niste chili)
Imagine
Imagine
Facem piure cu mixerul bat.Adaugam creme fraîche,amestecam.
Imagine
Crutons
Taiem pîinea cubulete,si o prajim în putin ulei de susan.
Presaram un praf fin de scortisoara deasupra,amestecam.
Imagine
Decoram supa cu crutoane si frunzulite de ...care vreti.
Imagine
Surprinzator de buna!

Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com