contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Pasare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

-pastarnac
-cartofi
-ceapa
-2 cuburi Knorr (sau vegeta)
-patrunjel (frunze)
-foi de dafin, sare



In cazul meu, supa de pasare suna putin impropriu spus, deoarece am folosit doar piept de pui. Daca vreti ca supa sa iasa mai gustoasa si mai aromata, neaparat folositi si picioare, pulpe, etc. Varianta mea este mai dietetica. Reteta de baza am luat-o din Sanda Marin.
Photobucket
Intr-o oala descoperita la foc mic am pus pieptii de pui la fiert. Trebuie sa fiarba in clocote mici, ca sucul sa iasa treptat din carne iar supa sa fie limpede. Cand incepe sa fiarba se spumuieste (se ia spuma de la suprafata cu o lingura) si se toarna inapoi o lingura de apa rece pentru a se ridica un nou rand de spuma la suprafata.
Operatia se mai repeta o data, iar cand nu se mai ridica spuma deloc, se sterge spuma uscata de pe marginea oalei cu o carpa umeda curata. Tot acum se si sareaza.
Photobucket
Pentru legume nu am dat cantitati deoarece se pot folosi toate, doar unele dintre ele, sau cum vreti voi. Spre exemplu se pot elimina cartofii, sau prazul (daca se pune ceapa) sau viceversa.
Photobucket
Legumele se taie cubulete, betigase sau rondele, dupa imaginatia proprie :) Se adauga la supa radacina de patrunjel si telina, morcovii, prazul, ceapa si pastarnacul. Cartofii se vor adauga cu jumatate de oa inainte ca supa sa fie gata.
Tot acum se pun sicuburile Knorr (cu aroma de gaina si legume am avut eu) sau vegeta.Se acopera oala, ca supa sa nu scada foarte tare, lasandu-se o deschizatura mica si se lasa la fiert, foc potrivit, in jur de 3 ore.
Nu uitati de cartofi cu 1/2 ore inainte.
Photobucket
Dupa ce supa e gata, se strecoara si se adauga patrunjel tocat si 1-2 frunze de dafin.
Photobucket
Este o supa excelenta pentru aceasta perioada a anului, mai friguroasa. Se recomanda cu caldura la raceli si contine o multitudine de vitamine si minerale, datorita legumelor.