contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supă De Pasăre Cu Tăiţei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pentru această supă deosebit de gustoasă şi excelentă pentru încălzirea trupului şi a sufletului în serile reci de toamnă sau iarnă, aveţi nevoie de:
1. 1 găină sau un pui potrivit de mare
2. legume rădăcinoase (2 cepe, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 păstârnac, ½ ţelină mai mică)
3. 1 legătură de pătrunjel
4. 1 ou şi făină pentru tăiţei.

Procedaţi astfel:
- porţionaţi, spălaţi şi curăţaţi carnea de pui, după care o puneţi la fiert cu 3-4 l de apă;
- spumaţi foarte bine supa de impuriţăţile care se adună la suprafaţă, până ce acestea nu mai apar;
- curăţaţi legumele şi după ce le-aţi spălat, le tăiaţi în sferturi;

- adăugaţi rădăcinoasele la supă şi fierbeţi 30 min. – 1 oră, până ce carnea şi legumele au fiert bine;
- între timp faceţi tăiţelul din ou, un praf de sare şi făină, astfel încât să rezulte o cocă destul de tare dar pe care totuşi să o putem întinde;
- întindeţi coca într-o foaie cât mai subţire, rulaţi-o apoi şi tăiaţi-o transversal astfel încât să rezulte tăiţei cât mai subţiri, pe care îi împrăştiaţi pe blatul de lucru şi îi lăsaţi la uscat;

- adăugaţi tăiţeii la supă (după ce mai întâi i-aţi strecurat foarte bine, astfel încât să cadă excesul de făină) când aceasta a fiert bine şi îi fierbeţi 4-5 min.;

- când tăiţeii au fiert, asezonaţi supa cu sare şi puteţi adăuga şi o lingură de vegeta de găină, pentru un gust mai puternic, după care stingeţi focul;
- adăugaţi pătrunjelul spălat şi tăiat fin.

Serviţi această supă minunată fierbinte, cu pătrunjel deasupra. Este o poveste în sine, care merită încercată! Poftă bună!





Articol recomandat de ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com