Supa De Oase Cu Galuscute
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
E vara in toata regula, asa ca supele au inceput sa ocupe un rol important in fiecare saptamana. Cea pe care v-o prezint azi are avantajul ca o p[uteti "asorta" cu ce va place: galuscute de gris, galuscute de maduva, taietei sau paste scurte.
Ingrediente
-1 kg oase de vita cu maduva
-200 g telina
-200 g patrunjel sau pastarnac radacina
-200 g morcovi
-100 g ceapa
-100 ml bulion
-sare, piper
-1 legatura patrunjel verde
Pentru galuscute
-1 ou
-gris
-1 varf de cutit bicarbonat
-sare, piper
Mod de preparare
1. Se spala oasele si se pun intr-o oala cu apa fierbinte sa dea un clocot. Se scot si se spala din nou. Se curata legumele si se taie bucati mari. Se pun la fiert impreuna cu oasele de vita, in apa cu sare.
2. Se lasa sa fiarba vreo 3-4 ore pe foc mic, pana lichidul scade la jumatate. Se scot oasele(colectati si pastrati maduva din ele, pentru o alta supa cu galuscute cu maduva) si legumele. Jumatate din cantitatea de legume se taie foarte marunt si se adauga din nou la supa.
3. Pentru galuscute se bate oul cu sare si piper. Se adauga gris cat sa se ingroase si se presara putin bicarbonat. Se amesteca bine si se formeaza cu ajutorul unei lingurite galuscute care se lasa in supa fierbinte(fara sa clocoteasca). Se fiarb la foc mic(acoperite cu capac) si se intorc si pe cealalta parte. Cand sunt gata se adauga bulionul, patrunjelul tocat marunt si se potriveste de condimente. Se serveste calduta.