Supa De Morcovi Si Portocale (karotten Orangen Suppe)
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Poate prin alte parti inca este vara, la noi este toamna cu iz de iarna, asa ca pentru a ne incalzii recurgem la ceva caldut sa ne unga pe suflet.
Inedit e unul dintre cuvintele care ma caracterizeaza si aromele putin exotice ma atrag poate unde si traiesc intr-o tara rece.
Asa ca de data asta am ales combinatia morcov -portocala.Variatiunile sunt multiple in functie de papilele fiecaruia, baza fiind cele doua starlete,apoi fiecare se poate juca in voie.
Dat fiind ca-mi place sa experimentez am facut de data asta doar 2 portii, ca urmatoarea zi sa incerc altceva.
Si pentru asta am folosit:
6 morcovei(potriviti)
3 portocale
3 cartofi mici
ghimbir (cat un cub de zahar)
1 ceapa potrivita
300 ml smantana lichida
1 l apa
200 ml suc portocale(optional)
150 ml lapte cocos(optional)
sare
piper
nuscoara
maghiran(uscat)
50 gr unt
Daca nu va temeti de gustul de portocala puteti adauga si sucul si va sfatuiesc sa nu-l evitati e foarte bun.La fel si cu laptele de cocos.
Intr-o oala se pune untul , lasam sa se topeasca si adaugam ceapa tocata marunt.In momentul in care a prins o culoare aurie, adaugam ghimbirul tocat(sau ras) ,morcovii (taiati cubulete, rondele, cum doriti), portocalele (fara coaja si partea alba - filetate) si cartofii(cubulete).
Se lasa la foc mediu pana se inmoaie putin morcovii , apoi adaugam apa.Micsoram focul, acoperim vasul si lasam sa fiarba.Cand cartofii si morcovii sunt aproape gata se adauga smantana ( eu adaugat intai 250ml) ,condimenta si mai lasam doua clocote.
Mixam ( sau blenduim) totul, daca dorit puteti lasa asa, eu am preferat sa dau prin sita tot pentru a capata o textura mai fina.Am repus totul in oala, am adaugat retul de 50 ml lapte sucul de portocala si laptele de cocos si daca mai e nevoie mai adaugam sare.
Am servit cu chipsuri de morcovi(felii subtiri de morcovi trase in unt) si fistic macinat.