contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Morcovi Si Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

V-am mai spus ca-mi plac supele crema, iar toamna ma rasfat cu cele de dovleac?
Daca nu va spun acum, daca da, ma repet, imi plac supele crema:).
Acum cateva zile la munca am avut supa cu dovleac si cum sunt fata curioasa am vrut sa stiu ce si cum, ca vazusem eu ca de data asta era altfel.
Reteta n-am respectat-o intocmai ci am mai adaugat eu ceva ingrediente dupa ce mai m-am documentat,dar pastrand cele 3 ingrediente de baza: morcovi, dovleac, linte.
Ceea ce am facut eu e mai mult o supa indiana.
Pentru patru persoane avem nevoie de:
300 gr morcovi
300 gr dovleac(Hakkaido)
200 gr linte rosie
200 ml lapte cocos
1 1/2 supa legume
3 esalote
4 catei usturoi
1 lingura unt
curry
coriandru uscat
kardamom verde
chimen
sare
piper

Daca aveti coriandru proaspat se poate adauga  si uscat si proaspat, eu n-am avut asa ca am ramas doar la cel uscat.
Esalotele se curata si taie, usturoiul la fel.Intr-o oala se pune untul(eu am avut de cocos) la topit si se adauga usturoiul impreuna cu ceapa si se lasa pana devin aurii(sticloase), apoi se adauga morcovii(curatati de coaja si taiati cubulete)  dovleacul (taiat si el cubulete, dar cu tot cu coaja) si lintea.

Se lasa scurt la dunstuit apoi se stinge cu supa de legume.

Se acopera oala si se lasa la foc mediu sa fiarba 15-20 minute pana se inmoaie legumele.Dupa primele 10 minute se adauga si laptele de cocos.La final se adauga condimentele, fiecare dupa gust.Chimenul si pastaile de kardamom le-am mojarit.
Se paseaza si strecoara(daca se doreste) si se serveste pe o vreme cand soarele e plecat in vacanta si nu numai.
Pofta buna!!