Supa De Morcovi Cu Ghimbir, Chili Si Lapte De Cocos (carrots Creamy Soup, With Chili, Ginger And Coconut Milk)

articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ideea de a face supa din morcovi a venit de la Catalina. Si mi-a facut asa o pofta, ca m-am apucat imediat sa studiez cartile (am una special pentru supe :P) si internetul. Si a iesit supa asta vegetariana, dulceaga, aromata si putin iute. Mi-a placut tare mult.
Ingrediente pentru 12 persoane:
- 1 kg de morcovi nu prea mari, curatati
- 1 radacina de pastarnac curatata
- 2 cepe curatate
- 1 bucatica de telina, curatata
- 2 catei de usturoi
- 1 cartof curatat
- 10 cm ghimbir, curatat
- 250 ml lapte de cocos
- 1 lingurita coriandru praf
- 1/4 lingurita chimion praf
- 1 ardei mic rosu uscat (iute), sau dupa gust
- sare dupa gust
- 6 l apa
- 1/2 legatura de patrunjel, tocata marunt
Mod de preparare:
- Taie morcovii bucati mari si ghimbirul in felii. Pune intr-o oala mare 6l de apa si legumele (morcovi, pastarnac, ceapa, telina, usturoi, cartof, ghimbir). Lasa la fiert pana ce legumele sunt moi.
- Scoate pastarnacul, cepele si telina. Cu un blender vertical paseaza foarte bine restul de legume.
- Adauga coriandrul, chimionul, ardeiul iute si sare. Blenduieste-le bine, dupa care amesteca inauntru si laptele de cocos.
- Pune oala pe foc si mai da un clocot. Adauga patrunjelul si potriveste de sare.
- Supa acesta se poate manca atat calda, cat si rece. Atunci cand se raceste se ingroasa destul de mult, asa ca se mai poate adauga putina apa.