Supa De Morcov Pentru Suflet
articol scris de Andie blog reteteveggie.com
De cateva zile am un bolnavior in familie. Nu poate sa manance decat papa de bebe, adica pretty much numai piureuri de legume si alte terciuri apetisante cu consistenta blegoasa. Ca sa nu ne plictisim prea tare, am pus de o supa-crema aromata si picanta, asa, sa-ncinga putin spiritele. Gatim din nou la oala sub presiune, da?
Ingrediente
6 morcovi mari
4 cartofi medii
1 pastarnac
1 ceapa alba
1 l apa
1 lingurita pasta de ghimbir si usturoi
1/4 lingurita garam masala
ulei de masline
sare si piper dupa gust
frunze de leustean maruntite si smantana (optional) pentru servit
1. Curatam legumele, le tocam grosier si le punem la fiert la oala sub presiune. In 5 minute-s gata. Stingem focul, desfacem capacul.
2. Aruncam in oala uleiul de masline + condimentele si pasam cu un mixer vertical pana obtinem o supa-crema.
3. Pentru servit, adaugam frunzele de leustean si smantana.
E sanatoasa, gustoasa si nemaipomenita cu crutoane, jur. Merge si cu nucsoara, if you’re into it
Sanatate, ca-i mai buna decat toate,
Andie