Supa De Mazare Cu Crema De Branza
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificulatte : redusa
Timp de preparare : 20 minute
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 800 ml lapte
- 2 fire de menta
- 2 fire de tarhon
- 1 conserva (800 gr) mazare&morcovi, scurse
- 150 ml suc proaspat de portocale
- 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate
- sare de mare simpla, dupa gust
- 250 gr crema de branza
- 40 gr amidon alimentar dizolvat in 50 ml apa rece
Preparare
- Intr-o cratita pune la fiert acoperit laptele cu ierburile aromate.Dupa ce a dat intr-un clocot, inlatura capacul si adauga mazarea cu morcovii din conserva.Lasa-le sa fiarba 2-3 minute apoi adauga sucul de portocale si mai lasa pe foc 1 minut.
- Ia cratita de pe foc, toarna supa intr-un bleder si paseaz-o.Pune supa din nou in cratita pe foc.Adauga sare cu ierburi aromate si sare simpla in plus daca doresti si amesteca.Bate crema de branza intr-un vas apoi dizolv-o cu cateva linguri de supa.Adauga in supa crema de branza dizolvata si amesteca bine.Adauga in final amidonul alimentar dizolvat in 50 ml apa rece si amesteca incontinuu lasand supa pe foc pana cand devine mai densa.Serveste supa simpla sau cu paine prajita.