contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Linte Rosie Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Spunem intr-un post anterior ca in perioada asta retetele rapide si usoare vor trona la mine in bucatarie.
Ei bine asa este supa asta care nu necesita nici foarte multe ingrediente nici foarte mult timp.Cu tot cu pregatire si fierbere mai mult de 20 de minute nu avem nevoie.
Dar sa nu va mai "aburesc" atat si sa va introduc in luma retetelor simple.
Mi-am pregatit tot ce-am avut nevoie si am purces la treaba enumerand urmatoarele:
200 gr linte rosie(decorticata)
1 ceapa rosie
3 catei usturoi
6 ciuperci(champignon) potrivite
3 linguri ulei masline
500 ml supa legume
200 ml suc de mere
3 foi dafin
2 crengute cimbru
oregano uscat
sare
piper
curcuma
Se taie marunt ceapa si usturoiul (in cazul meu le-am maruntit in robotel) si se punla dunstuit in doua linguri de ulei, se lasa pana devin sticloase si apoi adaugam lintea.Mai lasam pret de jumatate de minut apoi stingem cu sucul de mere lasand sa fiarba un minut ca apoi sa adugam supa de legume.
Adaugam foile de dafin, cimbrul si oregano si lasam la fiert 10 minute.
Cat fierbe supa taiem cipuercile si le calim in restul de ulei.
La final scoatem crengutele de cimbru si foile de dafin, adaugam sare si piper dupa gust, dar si curcuma pentru o culoare mai intensa.
Se serveste cu ciupercile rumenite si cu multa pofta.
Eu chiar am avut si am mancat doua portii.Al meu cand a venit acasa m-a intrebat "ce miroase asa de bine?" si dupa ce a mancat si el a concluzionat " foarte buna", asa ca mai ramane ca voi sa o incercati sa vedem verdictul vostru.


Cu aceasta reteta particip la Provocarea Dulce Romanie pe care luna aceasta o gazduieste Corina de la Pofta vine gatind.Corina ne-a provocat sa gatim cu linte si /sau naut   si clatite(sarate sau dulci), eu alegand de data asta lintea care la noi in casa e nelipsita.