contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Leurda Cu Perisoare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am facut supa de leurda cu perisoare a petunelei,doar ca am întortocheat putin modul de preparare,însa ingredientele sînt aceleasi.

  • 2 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • 1 ceapa mica
  • 1,2 l supa din vegeta mea de casa
  • 400 g carne macinata
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • 1 legatura de leurda
  • 300 smîntîna de frisca
  • 2 linguri zeama de lamîie
  • 2 linguri ulei
  • sare,piper




Am curatat legumele si le-am taiat în bucati.
Le-am calit scurt în ceva ulei,apoi am stins cu o supa facuta din vegeta mea de casa.
(una facuta din albituri,morcov si patrunjel).

Cînd a început supa sa clocoteasca,
am pus perisoarele pe care le-am facut din carnea macinata amestecata cu ou
si pesmetul înmuiat cu o canita din supa de vegeta(din cei 1,2 l).
Le-am condimentat dupa gust.Nu am pus orez,ca asa îi plac mai bine Denisei.
Facute asa cu pesmet,perisoarele sînt foarte moi si fragede.
Daca nu ma însel,parca treaba cu pesmetul în perisoare mi-a ramas în memorie
citind pe undeva scris de Arcadia...dar nu mai stiu exact pe unde.

Am lasat la fiert vreo 25 de minute,
dupa care am scos legumele si perisoarele din supa,cu o spumiera.

Am tocat grob leurda si am adaugat-o în supa.
Cînd s-a înmuiat,am adaugat smîntîna si perisoarele,
si am mai lasat sa traga un clocot de 5-6 minute pe foc moderat.

Am potrivit de sare,piper si zeama de lamîie.

Verdict-SUPER!Foaarte buna supa asta!


Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com