Supă De Legume Cu Telemea
articol scris de Ionela blog ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Această reţetă de supă am găasit-o într-o revistă de specialitate, şi, pentru că era vorba de supă şi de legume, am hotărât să o prepar.
Iese o supa consistenta, dulceaga, dar foarte gustoasă, în special pentru cei care apreciaza un asemenea fel de mâncare.
Avem nevoie de:
Legume: 1-2 cepe, 3 cartofi, 1 ardei gras galben şi unul roşu, 1 fir de praz, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 ţelină, 4 roşii, 200 g fasole păstăi.
Pătrunjel (preferabil verde)
150-200 g telemea de vacă.
Iese o supa consistenta, dulceaga, dar foarte gustoasă, în special pentru cei care apreciaza un asemenea fel de mâncare.
Avem nevoie de:
Legume: 1-2 cepe, 3 cartofi, 1 ardei gras galben şi unul roşu, 1 fir de praz, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 ţelină, 4 roşii, 200 g fasole păstăi.
Pătrunjel (preferabil verde)
150-200 g telemea de vacă.
Procedăm astfel:
- Spălăm şi tocăm cubuleţe legumele, după care le punem la fiert în 3 litri de apă.
- Roşiile le decojim si le dăm pe răzătoare, iar apoi le adăugăm în supă.
- După ce au fiert bine legumele, potrivim supa de sare (sau putem adăuga o lingură de vegeta) şi stingem focul.
- Servim supa fierbinte, cu pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra şi telemea rasă.
Are un gust inedit şi este foarte uşoară. Poftă bună!