Supa De Legume Cu Chefir
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Pofte, pofte, portii de papusi, portii de papusi, dar trebuie sa mai si mancam, dupa sfatul medicului cat mai putina proteina asa ca supa de legume e nelipsita si o combin dupa chef, e pentru o cauza dreapta.
Am dat buzna in frigider, camara, congelator si pe balcon si am cules ca pentru gradinuca lui Anton Roman.
Dovlecel, praz, broccoli, telina, fasole verde, rosie, varza, morcov, cartof. Distributie bogata.
Am inabusit toate, dar absolut toate legumele, in ulei de masline cu putina sare, am pus apa, am lasat sa fiarba, apoi am subtiat chefirul (Napolact) cu zeama fierbinte si am pus in oala.
Tot s-a taiat nitel, ca na, dar nu e atat de grav, am adunat inadins si ceva strelici (pe urma ii pusei inapoi ca mancam numai strelici si ramanea Puiu fara).
Madam casi se rororo la balariile mele, ea are supa de vita cu legume si tot la asta se rororo, ei ii amestec din ambele sa mai rororo si la alta poarta papushea.
A inceput sa lucreze de banii cheltuiti pe coada ei, face ca ursii la usa cand suna cineva, rezultat final, scap repede de indivizii insistenti care vin sa vanda diverse (ieri a facut trei galigani de la Romtelecom sa stea in capul scarilor, da’ o tin jumatate in casa sa maraie urat, ca daca ii vad jumatatea posterioara se zareste cum da din coada a joaca).
A, da, bautura potrivita, orice ar zice Costachel, e un suc proaspat de portocale cu multa gheata taraaaam.
rororo