Supă De Găină Cu Tăieţei De Casă
articol scris de radu_mailat blog bucatarialuiradumailat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
În acest week-end am decis să pregătim, pentru masa de prânz, ceva „tradiţional“, aşa că am ales o supă din găină crescută în curtea socrilor, cu tăieţei de casă. Mai ales că este una dintre preferatele prinţesei noastre...
Pentru asta, am folosit circa 1,5 kilograme carne de găină (spate, gât şi aripi), vreo 6 morcovi mari şi dulci, o rădăcină de pătrunjel, o ţelină sănătoasă şi două cepe potrivite.
Am dat carnea într-un clocot, am aruncat prima apă, apoi am pus toate ingredientele în oala sub presiune, împreună cu sare şi piper după gust, şi le-am lăsat să fiarbă mai bine de un ceas, până ce carnea s-a luat singură de pe oase.
Am strecurat apoi zeama, am pus morcovii şi carnea într-o oală şi am mai dat tot într-un clocot, împreună cu 700 grame de tăieţei făcuţi în casă şi fierţi în prealabil, pentru a elimina surplusul de făină.
La servire, am adăugat pătrunjel verde tocat, bineînţeles. tot din producţie proprie (adică din ghiveciul de pe balcon!)
PS: Reţeta pentru tăieţeii de casă, zilele următoare!