contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Fazan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cel mai tare si mai tare imi place supa cu taitei de casa. Iar supa de fazan... este o minunatie! Precizez ca fazanul provine dintr-o crescatorie, si nu din vanat.
Ingrediente:
1 fazan micut (adica, o fazanita)
2 ceape
2 morcovi
1 pastarnac potrivit
1 telina mica
pasta de rosii
patrunjel
ptr taitei: 1 galbenus, sare, faina cat cuprinde

Mai intai am pregatit taiteii, pentru a avea timp sa se usuce.
Fazanul l-am spalat bine (eu l-am primit gata curatat), apoi l-am parlit pe flacara si l-am frecat cu o mana de malai (si aici s-a rupt pielea de pe fazan!).
Am portionat fazanul si l-am pus la fiert cu putina sare, spumand de cate ori este cazul.
Legumele le-am curatat si taiat bucati marisoare.
Am adaugat legumele si am lasat sa fiarba bine.
Cand legumele si carnea s-au fiert, am scos carnea (o parte am taiat-o bucatele, oprind totusi si bucati mai mari..), iar zeama am strecurat-o de doua ori. Din zarzavatul pe care l-am scos, am taiat doar rondele de morcov pe care le-am adaugat in zeama.
 Cand a inceput sa clocoteasca, am pus taiteii uscati si scuturati de faina.
 Iar dupa ce taiteii au fiert, am adaugat pasta de rosii... (eu am avut la tub, adusa de sora-mea din It, si de care uitasem..)
 Iar dupa cateva clocote, am pus patrunjelul verde tocat marunt.
Ce a iesit?? O NEBUNIE!!
Am servit supa fierbinte, si binenteles cu painica de casa!
Sa aveti pofta! Iar daca va "pica" un fazan in mana... nu-l refuzati! Merita sa-l faceti o supa...