Supă De Fasole Verde
Sursa Supă de fasole verde
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
500 g fasole verde
o lingură şi jumătate de unt sau margarină
2 legături de ceapă verde
200 g de castraveţi de salată
100 de grame de frunze de spanac
Sare
Piper negru măcinat
Puţin zahăr
Puţină nucşoară proaspăt răzuită
o lingură şi jumătate de unt sau margarină
2 legături de ceapă verde
200 g de castraveţi de salată
100 de grame de frunze de spanac
Sare
Piper negru măcinat
Puţin zahăr
Puţină nucşoară proaspăt răzuită
1 morcov
O legatură de usturoi verde
O legatură de usturoi verde
Mod de preparare :
Păstăile se taie în jumătăţi şi ceapa se taie în inele subţiri. Se curăţă castravetele de coajă (sau se spală bine) şi se taie în bucăţele, iar la
fel se procedează şi cu morcovul. Într-o oală se pune la
fiert jumătate de litru de supa de legume.
În acest timp se pune la topit untul sau margarina într-o oală mare. Se călesc păstăile, ceapa, morcovul şi castravetele. Apoi se adaugă restul de supă şi se lasă să fiarbă aproximativ 5 minute la foc potrivit. Spanacul se taie şi se adaugă la supa de legume. Acesta se lasă să dea în clocot şi se condimentează picant cu sare, piper, zahăr şi nucşoară. Usturoiul verde se taie inele şi se presară în supă.
În acest timp se pune la topit untul sau margarina într-o oală mare. Se călesc păstăile, ceapa, morcovul şi castravetele. Apoi se adaugă restul de supă şi se lasă să fiarbă aproximativ 5 minute la foc potrivit. Spanacul se taie şi se adaugă la supa de legume. Acesta se lasă să dea în clocot şi se condimentează picant cu sare, piper, zahăr şi nucşoară. Usturoiul verde se taie inele şi se presară în supă.
Notă :
Fasolea verde
este o leguminoasă plină de vitamine şi de nutrienţi. De
departe, cei mai importanţi sunt vitamina K (un sfert din necesarul
zilnic e cuprins într-o porţie de 125 de grame de fasole verde), vitamina C
(20% la aceeaşi cantitate) şi mangan (18%). Urmează apoi, în ordinea concentraţiei, vitamina A, fibrele, potasiul, acidul
folic, triptofanul, fierul, magneziul, vitamina B2, cuprul, vitamina B1,
calciul, fosforul, proteinele, omega 3, vitamina B3. Prin urmare făcând o
astfel de supă nu avem decât de câştigat de la beneficiile acestei egume de sezon.