Supă De Fasole Cu Varză Murată
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
200 gr de fasole uscată, 400 gr varză murată tăiată fâşii, 2 căţei de usturoi, 2 linguri de făină, 4 linguri de ulei, sare.
Recomandări:
Varza murată se pune cu tot cu foile de dafin şi piperul, boabe. Dacă acestea lipsesc, se adaugă în supă 2 foi de dafin şi 5-6 boabe de piper. În cazul în care varza este prea sărată, se pune într-un vas cu apă şi se lasă până ce are gustul dorit.
Mod de preparare:
Fasolea se alege şi se pune într-un vas cu apă, câteva ore, până se încreţesc boabele.
Apoi se pun la fiert într-o oală cu apă, la foc potrivit.
Când fasolea este fiartă de jumătate, se adaugă varza, (foile de dafin, piperul boabe, dacă este cazul). Dacă varza nu este foarte murată, se poate adăuga fără a o stoarce.
Când fasolea este fiartă, se prepară rântaşul astfel:
se pune uleiul într-o crăticioară, la foc mic şi când începe să fie încins, se pune usturoiul curăţat şi tăiat rondele şi se lasă la prăjit, amestecând din când în când, până devine auriu.
Apoi se adaugă făina, amestecând în continuu
şi se lasă câteva secunde la prăjit, apoi se toarnă peste în oală, supă.
Se condimentează cu sare, după gust şi se mai lasă la fiert, câteva clocote.
Se serveşte caldă.
Poftă bună!