Supa De Dovleac Thai
Sursa Supa de Dovleac Thai
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
(eu am picat intr-o super-depresie de cand s-a stricat vremea, si, colac peste pupaza am si racit zdravan, asa ca daca ma tot plang de vreme, please bear with me - in maxim 8 luni imi trece :p)
De facut, e super-simplu:
- O ceapa galbena si 3 catei de usturoi se maruntesc si se calesc intr-o oala, in 2 linguri de ulei + un praf de sare.
- Dupa 3-4 minute, se adauga 2 lingurite de ghimbir ras (proaspat sau de la borcan, merge oricum ;), niste ardei iute tocat (mai mult sau mai putin, dupa cum va lasa sufletul) si 2 linguri de pasta de curry de la borcan (au la Mega - 5 lei borcanelul - si e a naiba de buna; eu prefer Green Curry Paste, dar merge si Red, care e putin mai dulce )
- Se curata de coaja si seminte dovleacul (unul potrivit, cam de 1 kg), se taie in cubulete si se arunca-n oala, langa ceapa&co
- Se toarna peste o cutie de lapte de cocos de 200ml si 600ml de supa de pui (sau apa + un imfam cubulet, in lipsa ed supa de pui). Se fierbe la foc mocnit vreo ora, pana ce dovleacul e fiert si fraged, si apoi se paseaza toata treaba cu mixerul vertical sau in blender.
Asta-i tot -nu-i mare scofala, dar mi-a placut tare mult rezultatul. Aromele tailandeze sunt destul de prezente cat s-o scoata din anonimat, dar nu atat de puternice cat sa te agreseze cumva.
So, pregatiti-va si voi o tura si join me on the couch, la un episod de Sex & the City (da, la asta am ajuns - don't judge me, I'm sick!)