Supa De Dovleac Cu Pui Si Orez (buttersquash Soup Withy Chicken And Rice)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Scroll down for English recipe
Anul acesta am facut o supa de dovleac mai deosebita. Are si pui si orez, si e asa de satioasa, ca eu o manac ca fel principal.
Ingrediente:
- 500 g carne de pui (poate fi cu os)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucata telina
- 8 boabe de piper negru
- 1 kg dovleac
- 10 pastai de cardamom (optional)
- 1 bucata de praz
- 50 g unt
- 4 linguri ulei de porumb
- 200 g orez
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Mai intai se face supa de pui. Pune carnea, ceapa, telina, morcovul si boabele de piper intr-o oala si acopera-le cu 3 litri de apa. Fierbe-le la foc mic, pana cand carnea este moale. Strecoara si pastreaza carnea si zeama de supa.
Curata dovleacul de coaja si seminte. Taie-l in cuburi nu foarte mari.
Curata prazul si taie-i partea alba in rondele nu foarte groase.
Incalzeste untul si uleiul intr-o cratita mare (eu am folosit wok-ul). Pune pastaile de cardamom si prajeste-le putin. Adauga dovleacul si prazul. Amesteca bine si caleste-le cam 3-4 minute. Pune un capac si lasa-le la foc mic, pana ce dovleacul se inmoaie putin (cam 5 minute).
Adauga o cana din zeama de supa si lasa totul la foc mic, acoperit, pana ce dovleacul e fiert bine.
In timpul acesta fierbe orezul in restul de zeama, pana ce se inmoaie.
Scoate carnea de pui de pe oase si rupe-o in fasii.
Pune dovleacul cu tot cu zeama intr-o oala mare. Scoate pastaile de cardamom. Transforma totul intr-o pasta cu ajutorul blenderului vertical.
In pasta de dovleac pune supa si orezul care a fiert in ea. Adauga carnea. Potriveste de sare si piper.
Serveste supa presarata cu putin piper.