contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Dovleac Cu Creveti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Amu nu stiu daca socoteala de-acasa s-a potrivit cu cea din targ dar asta a iesit.

Mi-a spus o prietena ca a mancat supa de dovleac cu creveti, mai zarisem combinatia pe net, nu aveam decat ideea ca se potrivesc, creveti si un dovleac zbarcit pe jumatate.

Asa ca pe langa el am mai pus niste lamaie, ceapa si ardei iute. Iata-l fata-verso, jumatate a fost excelent, am avut baza.

Cat au fiert cele de mai sus m-am dat pe net sa vad cam ce combinatii de condimente se pretau, multe erau gen curry sau genul asta, asa ca am recoltat din pomul numit biblioteca una bucata carte, pe care o am de mult, am rasfoit ce am rasfoit si am decis sa pun o cantitate mica de Tandoori Mix si Garam Masala (contin cam aceleasi chestii dar m s-a parut ca se pupa parfumul mai bine daca pun cate putin din amandoua).

Dupa ce au fiert dovleacul si celelalte, am pus si un catel de usturoi in supa racorita, condimentele si extra chili.

Apoi am mixat si gata cu supa (am gustat si am mai dres de sare si piper).

Cat despre creveti, probabil ca pe multi v-a dus deja mintea sau v-a invatat cineva, la mine nu se aplica nici o varianta, uram profund sa decojesc crevetii, numai ca era pe masa o foarfeca. Dupa ce s-au dezghetat in apa cu sare (marina) i-am taiat cu foarfeca de la capul lipsa catre coada, apasand mai tare, se decojesc imediat si se scoate usor si matul. Daa deja stiati, scuzati intromisiunea, puteati sa imi spuneti si mie sa nu ma mai chinui cu cutitul pe cheratina aia.

Pe ei i-am tras separat in nitel unt, cu putin piper.

SI nuj cum imi cazu in mana, ochi si pofta un pachet de paste (desi reteta ar fi trebuit sa fie gata), pusei cateva sa fiarba in supa, curat fusion nene iancule, nici Chisu nu ajunge la asa o performanta.

Vorba Andreei Esca, c’est foutu.

Concluzii: combinatia dovleac + creveti = love. Mie supa mi-a iesit aromata, acrisoara, putin cam prea acrisoara, picanta. Dar, desi mie imi plac si pastele reci, a doua zi, daca ramane, nu mai e buna de nimic (crevetii nu i-am pus peste restul ci doar cand am macncat). Supa in combinatie cu crevetii reci are gust de vegeta, zice al meu, prea aromata, zic eu, probabil din cauza ca sunt puternice condimentele si stau prea mult in zeama.

Asa ca e de repetat pana iese mai mult ca perfect, chestie de echilibru.

rororo