Supa De Curcan
Sursa Supa de Curcan
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu ceva vreme in urma am vazut ca la supermarketul de unde ne facem cumparaturile au aparut niste caserole cu gaturi de curcan. Niste gaturi mari, lungi si pline de carne, care ne-au facut cu ochiul de cand le-am vazut. Ne-am gandit ce am putea face cu ele si am ales o supa usoara, numai buna pentru cina. Si cum gheata a fost sparta, cu prima ocazie vom incerca si alta reteta cu gaturi de curcan, pentru ca sunt delicioase :)
Pentru aproximativ 6 portii avem nevoie de:
- 1 kg gaturi de curcan (adica 4 bucati)
- 3 - 4 cartofi
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 telina
- 1 ceapa
- taietei (optional - noi nu am pus)
- sare, piper
- patrunjel verde
Gaturile spalate si curatate de pielite se taie bucati potrivite si se pun la fiert in 2,5l de apa cu sare. Cand incep sa fiarba, se ia spuma si se lasa sa fiarba jumatate de ora. Daca scade mult, adaugam apa pentru a pastra aceeasi cantitate. In acest timp spalam, curatam legumele, cartofii si telina le taiem cubulete, morcovii, rondele, iar ceapa si pastarnacul le lasam intregi.
Dupa ce gaturile au fiert, adaugam toate legumele, in afara de cartofi, si lasam sa fiarba 15 - 20 de minute. Acum e momentul sa punem cartofii, iar cand toate legumele sunt fierte potrivim de sare, stingem focul si pescuim din supa ceapa si pastarnacul, pe care le aruncam. Daca folositi si taietei, acestia se fierb separat conform ambalajului, si se adauga la supa in ultimele minutede fiert.
Servim supa calda, cu piper si patrunjel tocat si consideram ca 100 de grame au aproximativ 60 de calorii.