Supă De Curcan Cu Glușt E De Griș
articol scris de Didona157 blog aromele.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- am cumparat un fel de carcasa de curcan, foarte mare-adica spatele curcanului
-scriu cam greu, ca mi s-a srica t t as t a t ura-
-am taiat spatele de curcan in bucati, ca sa.imi incapa in oala, apoi am spalat-o , am oparit-o și iar am spalat-o.
- am pus din nou carnea la fiert, cu apa rece, la foc mic, și a fiert mai mult de ora - ca la racituri.
- dupa10-15 min., se presara sare, se mai fierbe, se spumuiește.
- nu uita ca, dupa 30-40 de minute, sa pui in oala și o ceapa mare, unu-doi morcovi, o radacina mai mare de patrunjel, o bucat a de țelina.
- adaugam și boabe intregi de piper
- când carnea e bine fiarta, se scoate deoparte intr-un vas, iar supa se strecoara in cratița.
galuștele din griș
- se bat cu furculița 2 oua, se presara un pic de sare, punem și o lingura de ulei și apoi punem grișul - intre 10-12 linguri - am utilizat din cele mai plate și ceva mai mici, nu linguri mari și adânci de supa.
- 1-2 linguri de griș pot fi inlocuite cu malai și galuștele vor fi mai galbene și mai gustoase.
- punem și un pic de bicarbonat de sodiu - cine vrea - cit 2 boabe de piper - și vor crește mai mari și nu vor fi tari la mijloc.
- omogenizam, punem cu lingura cite o galusca in supa ce fierbe, dupa vreo 10 minute, adaugam o cana cu apa rece și mai lasam sa fiarba pana sunt gata/ scoatem una și vedem daca e fiarta la mijloc.
la final, punem mult patrunjel tocat.
carnea ramasa
- am curațat-o de pe oase, am fiert și 2 oua cleioase, am stropit -o cu sos de usturoi diluat cu supa
pofta buna