Supa De Conopida
articol scris de agendautila blog Retete culinare si atractii turistice Agenda utila
Ingrediente:
- 200 grame unt
- 1 ceapa taiata cubulete
- 1 morcov taiat cubulete
- 1 telina taiata cubulete
- 1 conopida marime medie taiata buchetele
- 1 legatura de patrunjel
- 6 linguri faina
- 100 ml lapte
- 1 ceasca smantana la temperatura camerei
- Sare
- Piper
Timp preparare: 90 minute
Preparare:
Intr-o oala mare de ciorba puneti 100grame unt la topit, adaugati ceapa si lasati-o sa se calesca 5 minute. Adaugati morcovi si telina si lasati-le sa se caleasca 2 minute. Puneti buchetelele de conopida si amestecati ingredientele inca 2 minute. Adaugati 3 litri de apa si lasati legumele sa fiarba 15 minute.
Cat timp fierbe supa, puneti intr-o tigaie 100 grame unt sa se topeasca. Separat, intr-un castron amestecati laptele cu faina pana obtineti o paste omogena (cu telul). Adaugati aceasta compozitie in tigaia cu unt, ce intre timp s-a topit...Aproape imediat va deveni ca un sos alb. Luati tigaia de pe foc si adaugati smantana, apoi turnati acest amestec peste supa care fierbe si mai lasati-o la foc mic inca 15-20 minute. In final adaugati patrunjelul tocat.