Supa De Conopida Cu Taitei
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu trebuie sa ai practica de maestru bucatar ca sa faci aceasta supa, insa gustul ei e demn de un maestru ;).
Implica putine ingrediente si timp limitat, incat e pacat sa nu fie abordata.
De obicei fac aceasta supa cand fierb conopida pentru diverse preparate ( salata/ chiftele/ placinta/ gratin ...etc )
Efectiv imi pare rau sa arunc supa rezultata, pentru ca , pe langa arome, in supa ramane tot ce se pierde din legume in timpul fierberii.
Va voi explica reteta din acesta perspectiva .
Pe langa CONOPIDA, pentru ca supa sa iasa buna la final , mai trebuie sa puneti in oala : MORCOVI/RADACINA DE PATRUJEL/ TELINA ( eu am pus de data asta tije de apio -tulpini de telina ) / CEAPA (una mica, intreaga )
Pentru ca legumele au timpi diferiti de fierbere, e bine sa le adaugati pe rand in oala.
Fie procedati ca mine si fierbeti mai intai conopida MAXIM 7 MINUTE , fie o adaugati la 10 minute dupa celelalte legume.( ZARZAVAT )
In ultimul minut ( dupa ce clocoteste apa, in maxim 20 de minute gatati supa ) adaugati taiteii ( facuti de voi sau de cumparat ) , mai lasati sa clocoteasca putin si opriti focul.
Daca ati fier conopida inainte, acum e momentul sa adugati buchetelele in supa.
La servire adaugati patrunjel verde si piper proaspat macinat .
IMPORTANT !
Sarea o puneti dupa gustul vostru ...puteti pune si "vegeta " daca folositi ...imediat ce apa incepe sa fiarba.
Conopida e musai s-o tineti in apa rece minim 30 de minute inainte s-o gatiti. Dupa ce o curatati/ spalati, o puneti intr-un vas si o acoperiti cu apa. Scapati astfel de diversi paraziti care se ascund in floricelele ei .
FITI BINECUVANTATI !