Supa De Ciuperci
articol scris de hobbybucatar blog
O reteta numai buna pentru vremea rece (dar sigur va merge si la vara, deoarece ciupercile inlocuiesc de minune carnea) – o supa care se distinge prin parfumul ei aparte, perfecta daca e servita cu paine prajita si cu piper proaspat rasnit.
Mod preparare:
Supa se poate prepara doar cu ciuperci tip champignon, la care adaugi doar doua-trei ciuperci de alt fel pentru a da supei intensitate de arome. Spala si curata ciupercile si pune-le la fiert in 1,5 litri de apa impreuna cu telina taiata feliute si ceapa intreaga. Dupa douazeci de minute, scoate legumele. Alege cateva ciuperci si taie-le feliute. Restul de ciuperci mixeaza-le impreuna cu telina, o lingura de ulei, cu putina zeama de lamaie, sare si piper si adauga-le la loc in supa. (Daca vrei sa mai dai grosime cremei, poti adauga si o lingura de smantana.) Ceapa o arunci. Potriveste de sare si piper. Serveste supa in blouri rotunde, impreuna cu ciupercile feliute lasate deoparte, cu parmezan ras si presarata cu patrunjel.
Reteta recomandata de HobbyBucatar.blogspot.com