Supa De Ciuperci A La Tunde
articol scris de Tunde blog dr-tunde-pantea.blogspot.com
Ingrediente:
- 2 pungi de ciuperci taiate si congelate sau 800g de ciperci proaspete
- 2 crengute de cimbru
- jumate de lingurita de nucsoara
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 morcovi mari
- 1 patrunjel radacina
- delicat dupa gust
- frisca se gatit 300 ml
- zeama de la jumate de lamaie
Luam o oala adanca in care vom prepara supa, punem uleiul de masline si il punem pe foc, cand uleiul s-a incins adaugam usturoiul tocat,cimbrul tocat marunt si le calim cateva minute ...
peste punem legumele taiete cuburi si le calim inca cateva minute ...
adaugam cipercile
si punem apa cat sa acopere, adaugam condimentele: delicat si nucsoara si lasam sa fiarba.
Cand legumele au fiert si sunt moi se mai pune apa nu fff mult ... si se lasa sa fiarba ... cand incepe sa fiarba tragem oala de pe foc adaugam frisca de gatit
si zeama de lamaie ... asezam oala inapoi pe foc si lasam sa dea in clocot. Cand supa clocoteste se stinge.
O supa usor de facut, gustoasa atat in stare cald cat si in stare rece.
Pofta Buna!!!!
Author:Tunde