Supa De Ceapa
Sursa Supa de ceapa
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
-750 g ceapă tăiată solzişori fini
-50 g unt
-2 căţei de usturoi tocaţi
-3 linguri de făină
-2 l supă de vacă (eventual făcută din
2 cuburi)
-250 ml vin alb
-o foaie de dafin
-2 rămurele de cimbru verde de preferinţă sau
uscat
-sare
-100 g swaitzer( emmentaler) ras
-6 felii de pâine prăjită
MOD DE PREPARARE:
1.Topiţi untul într-o cratiţă sau oala cu fund
gros,adăugaţi ceapa şi căliţi la foc mic timp de 25 de minute,amestecând din
când în când,până ceapă devine de un auriu închis şi începe să se caramelizeze.
2.Adăugaţi usturoiul şi făina amestecând
constant timp de un minut.Adăugaţi gradual vinul şi supa,amestecând continuu
pentru a evita formarea cocoloaşelor.La sfârşit adăugaţi foaia de dafin şi
rămurelele de cimbru, potriviţi de sare, acoperiţi oala şi fierbeţi la foc mic
timp de alte 25 de minute.La sfârşitul fierberii scoateţi dafinul şi cimbrul
asezonaţi dacă mai este nevoie.
3.Încingeţi cuptorul,sau daţi drumul la
gril(dacă are cuptorul ), prăjiţi feliile de pâine, repartizaţi supa în boluri,
puneţi o felie de pâine prăjită (eu am tăiat pâinea în crutoane)
deasupra,radeţi caşcavalul şi daţi bolurile la cuptor până ce brânza se topeşte
şi devine aurie.Această din urmă operaţiune poate fi făcută şi în cuptorul cu
microunde.
Pofta buna !