Supa De Ceapa
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Supa de ceapa se face dupa un concept foarte simplu: ceapa caramelizata se fierbe in putina supa de vita si se serveste cu paine prajita cu branza aleasa, topita. Pornind de aici puteti sa alegeti diferite variante gasite pe internet si sa experimentati cu aceasta supa simpla si foarte aromata.
Ingrediente
4 cepe taiate rondele
putin zahar
1/2 l supa de vita
putin rozmarin
ulei
sare
cateva felii de paine prajita
Caciotta de la Lactitalia
Intr-o tigaie incepeti sa caliti ceapa in putin ulei, rozmarin si putin zahar.
Lasati la foc mic, amestecand din cand in cand pana se caramelizeaza ceapa. Nu grabiti procesul!
Adaugati supa de vita, potriviti cu sare si lasati sa fiarba putin.
Serviti cu felii de paine prajita peste, taiati cateva bucati de branza si dati la cuptor pana se topeste branza.
Serviti cu piper proaspat macinat peste.