Supa De Ceapa
Sursa Supa de Ceapa

articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iata o reteta care mie imi place mult, mai ales ca imi aminteste de doua cafenele foarte bune si dragi mie (si nu numai) :)
Reteta este o creatie proprie, inspirata de pe retete-online.com si putin modificata in functie de ce ingrediente am avut prin casa. Fiindca e prima data cand facem supa de ceapa, am incercat ceva mai simplu, iar rezultatul a fost foarte bun. Poate mai la iarna, incercam alta varianta mai sofisticata :)

- 3 cepe
- 100 ml vin alb
- 2 linguri de faina (rase)
- 3 - 4 linguri ulei
- 2 felii paine (am folosit 1 felie mare, taiata in doua)
- 2 felii cascaval sau parmezan
- sare, piper
Taiem ceapa solzisori si o calim in uleiul incins. Ca sa fie mai usora pentru fiere si ficat, putem sa adaugam 2 -3 linguri de apa dupa cateva minute. Dupa ce ceapa a devenit sticloasa, adaugam faina si 1 litru de apa. Lasam sa fiarba cu capac, la foc mic, timp de 45 minute - 1 ora, timp in care amestecam din cand in cand.
Dupa ce a fiert, putem pastra cateva rondele de ceapa pentru decor, iar restul compozitiei il pasam cu piciorul vertical al mixerului
. Punem inapoi rondelele de ceapa, adaugam vinul, sarea si piperul si mai lasam sa fiarba 15 minute.
Intre timp prajim painea la cuptor, iar cu 1 - 2 minute inainte sa fie gata, adaugam cascavalul.
Asezam supa in farfurii, decoram cu feliile de paine prajita cu cascaval topit si socotim ca 100 g au aproximativ 130 calorii, incuzand painea si cascavalul.
Printeaza reteta (fara imagini)