Supa De Cartofi
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu va ganditi ca e o reteta oarecare sau ca intra in vreo moda, asta daca nu declansez eu moda RRR (recuperare, reconditionare, refolosire, de cate ori sa va repet?). Asta apropos de un articol citit de mine ieri pe cegatesc.eu cu care sunt in linii mari in acord neglobal.
O sa incerc sa pastrez trendul and I’ll show ya sumthin’ cozy. E drept ca eu m-am prins greu si la ce se refera confort food, acum incerc cu altele de categorie grea, if u know whatta mean. No bun, amu eu imi bag linkuri ca sa ma gasec eu pe mine, drumul dificil al unui preparat delicios si yummy, ca motoarele de cautare o sa ma gaseasca pe mine cand o iesi soarele in Salajean suficient de puternic incat sa ma ajute sa nu mai fac echilibristica pe geam cu farfuriile sa se vada ce kila mea e in ele.
Asadar, reteta nemaivazuta, pentru rai si buni:
Cum dimineata pe racoare ma apuca in ora in care cainele iese din meandrele concretului luptandu-se in namol cu sine insusi, am adunat urmatoarele:
- cartofi ramasi de la garnitura puiului bronzat cu rosii si usturoi;
- suc de rosii de la bloody fara mary (o sa il folosesc la gatit, e prea sarat);
- un fir de praz ratacit;
- smantana ca am luat prea multa si am facut prea putina ciorba de burta;
- nitica liutenita;
- ulei de masline, cimbru, oregano.
Am inabusit prazul, am pus peste el condimentele, liutenita, sucul de rosii, am dizolvat si smantana in zeama care clocotea (smantana e de 30% nu se destrama ca aracetul pe zapada) si, spre final cartofii deja fierti.
Si pe cinstea mea de nu a iesit o bunaciune. De post, cred ca merge si in diete (care e ultima la moda? ca monti si-a trait traiul, rina tine parca numai tiza mea de cand o stiu, nu avem trend la diete?).
Carnovorii cei rai au fiert si un crenvusti in supo-tocana asta.
Cei care (cica) nu mananca animale moarte (decat pe ascuns, adica eu), au halit ca atare cu niste ulei in plus, bonus, ca bonusuri am mai avut ulterior.
Si pentru ca am fost cuminte si nu am macinat in moara premolarilor acest datator de neuroni numit carne, proteina din carne, un fel de James Bond al alimentelor, am avut bonusuri.
Banana cu inghetata de vanilie si cubulete de caramel, napolitana cu ciocolata si felii de mere. Creatie proprie, sa nu va prind ca imi furati reteta.
Si, cu ocazia lipsei vreunui bonus sau salariu, ca asa e in tenis, m-am apucat de munca de detectiv, pro bono. Si am descoperit de ce la Auchan, desi are tone de rafturi de pita si dulciuri, este totusi o insula la care se gasesc tot produse mai sus mentionate, dar vandute separat.
Pentru ca sunt pentru smecheri, de aia, am testat prajiturile si placintele, ca e paine v-am mai zis. Sunt excelente, nu sunt grele, nu au gust de cauciuc si lecitina, desigur, la ele, ca si la alimentul nociv numit paine (desigur daca nu e raw, care a muncit natura cu noi sa ne aranjeze digestia pentru haleala gatita, pentru evolutie si se pare ca in unele parti circumvolutiunile au luat-o razna de se mananca atatea seminte de pasarele combinate cu nutret), asa, deci treburile de pe insula sunt atat mai bune cat si mai scumpe.
Prajiturile (le-am taiat bucatele, sa mananc cate putin odata, se pare ca au descoperit si altii ca sunt deosebite caci dimineata disparusera) si placinta cu dovleac, cum se zice, mniam mniam, mai sa uit de punctele de suspensie si michimausi, deci yummy ………….. ))) ………….
Eu de fapt in Auchan intrasem sa imi platesc o factura, caz eminamente pierdut, cozi peste cozi, s-au dat bonurile de masa si pensiile, se cumpara tot, a ramas spiritul congelatorului care trebuie sa geama de carnea atat de greu de gasit pe vremuri, pururi viu, pariu ca orice bombardament nu va gasi casa de roman nepregatita cu baxuri de apa, hartie, cola, pulpe de pui si danonino? Desi conform unor studii consumam cel mai putin sapun, se pare ca suntem o natie de nespalati satui.
Asa, voiam sa spun ca au dat bulgarii navala cu produsele lor la pret de competitie, asa ca indesai si eu in congelator, pana la o gatire ulterioara, o punga de:
care contine:
De ce s-a agatat de mine? Din cauza pretului, 7 lei spre deosebire de produsul aproape similar, made in Romania care costa aproape 20 de lei. Sa vedem ce e de capul lui cand o veni vremea, acum avem “leftovers”.
rororo