Supa De Broccoli Cu Brinza Brie(broccoli Soup With Brie Cheese)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
nu vreau sa treaca iarna (ca uite ,acusi se face 1 martie si visam la martisoare si pomi in floare,desi acum ,cu nametii de rigoare o sa ma contraziceti cu tarie)fara sa va prezint o supa,pe cit de neaspectuoasa pe atit de interesanta ca gust ,placuta,supa pe care tocmai am construit-o intr-una din zilele saptaminii trecute,cind mercurul a scazut mult in termometre si gerul ne-a dat tircoale cu o straduinta rara...aromata,onctuoasa,simpla si rapida,numai atribute bune,ramine sa aflu si parerea voastra daca o veti incerca.
ingrediente:
500 grame broccoli,spalat si desfacut in buchetele,
1 ceapa ,tocata,
1 praz,partea alba,tocata,
2 linguri ulei vegetal(rapita bio am folosit eu),
1 lingurita de unt,
1 cartof mare,taiat cuburi,
cca 1 litru de supa vegetala,sau de pui,daca nu aveti o puteti inlocui cu apa,
150 grame brinza brie,curatata de coaja cu mucegai si taiata bucati mai mici,
sare,piper,dupa gust.
in oala in care preparam supa incingem uleiul cu untul,adaugam ceapa si prazul si la foc molcom,sub capac,cu un pic de sare stropite,le lasam sa se inmoaie,amestecind din timp in timp,cca 5 -7 minute.dupa care adaugam cuburile de cartof si buchetelele de broccoli, lasindu-le si pe ele,tot asa,sub capac ,cca 5 minute,apoi adaugam supa/apa si lasam totul sa fiarba,la foc potrivit,10 -15 minute,pina cind legumele sint moi.luam oala de pe foc si introducem in ea blenderul vertical pentru a o pasa fin sau folosim instrumentul de pasat manual,lasind si bucati mai mari de legume(varianta asta imi place mie mai mult).transferam iar oala pe aragaz,la foc foarte mic,adaugam bucatelele de brinza si amestecam pina cind se topesc.potrivim de sare si adaugam piper negru proaspat risnit,servim cald,simplu sau cu niste crutoane.
enjoy!:)