Supa Cu Perisoare De Pui
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Treaba a stat de fapt in felul urmator, a trebuit musai sa fac o zama foarte concentrata de legume (nu se simte bine neam potaia, noi am racit, ce mai, trebuia o baza) si pe urma am jonglat ca pe vremuri cand incercam sa vad cate feluri de mancare ies dintr-un pui (de exemplu). De data asta a iesit supa asta, mancarea amaratei, o salata gen boeuf, pulpe pane.
Sa revenim la supa asta care este ieftinoasa, dieteticoasa, vitaminoasa si alte oase (vorbesc bloggoriana, da?).
Ce fierbeti voi in zeama, treaba voastra, eu am fiert asa: spate de pui si trei pulpe (partea inferioara), ceapa, telina, pastarnac, morcov, broccoli, fasole verde, ardei, mazare.
Si un cartof, ca imi traznise de salata. Sa stiti ca e reteta, la zemuri si tocane, cum spuneam, imi e greu sa inteleg cum se poate aprecia cantitativ ce se pune, ca mi-ar iesi o reteta cu 12,53 grame de aia, 36,22 de ailalta.
Asadar am fiert totul si am scos carnea de pasare de pe spinari.
Carnea racorita am tocat-o cu ceapa, marar, condimente, am adaugat ou, orez si putin pesmet.
Am pus perisoarele la fiert in supa strecurata si am presarat la final verdeata, basta. E simplu daca va place sa invartiti guguloaie, mie nu imi place.
Supa a fost foarte concentrata si cu toate asta, limpede, deh, oala cu presiune. Cand ma chinuiam sa prind lumina pentru poza, cat de cat, idioata de Mozzarella se vantura prin zona, nu i-am dat supa de pui, ca nu e canibala.
Nici frimiturile de la nesanatoasa pita de 1 leu cu care am mancat nesanatosii si nedieteticosii virsli de Halmagiu.
Va urma si ce a mai iesit din restul legumelor, tot reteta. Bineinteles, la fel ca asta (care e si antigripa), de li cioa sa …. mmmmmmmmmmmm ………. mniam mniam …….
rororo