contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Cu Galusti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Normal ca pseudoreteta plus alte prostioare primavaratice.

Dar supa iesi buna rau, ,a jur. Si galustile pufoase, cam palesti dar pufoase.

Slide1

Dar sa incepem cu niste aperitive, ultimele ramasite ale iernii, am inapoiat pastrama vecinului (un fel de pancetta asa, nu ii stiu provenienta ca zona din Romania) si am primit si eu, nu partea leului, dar o bucatica.

Slide5

Slide4

Voiam sa pozez gingasi vestitori ai primaverii, in spate, din pacate nu am vazut de cand am descarcat, aterizase prietena ciocanitoare.

Slide2

Si am primit si un cadou misto foc de la Kadia, care mi-a inveselit mini-gradina din geam, acum armata monstrilor poate salva dalmatienii impuscati de soldatel.

Slide9

Slide11

Inainte de reteta, fireste, un aperitiv minunat, mini rulou cu salata de boeuf fara boeuf si mini sticluta de jager. Amintiri din copilarie, casa de comenzi de la Inter si, mai tarziu, shot-uri de Jager.

Slide10

Sa revenim la supa noastra, a fost executata dintr-un minunat amestec din ultima cutie de supa de baza, stock, fond, depinde care cum vrea sa ii zica, plus pulpa catorva rosii, niste fulgi de ceapa in plus si extra-morcov.

toate fierte si strecurate au dat o supa mega bengoasa pe care, m-am gandit sa o fac cu galusti.

Slide6

Galustile le-am facut si de data asta dupa cum m-a invatat Radu Groza, am cantarit 70 de grame la fiecare ou (ou de marime normala) dar dupa ce am lasat la ingrosat amestecul, parea cam putin pufos si i-am adaugat un varf de cutit de bicarbonat si o lingura de lapte batut. Dupa care le-am pus cu o lingura cam mare si s-au facut palesti, nu conteaza ca nu sunt pentru publicul larg, fireste, pe parcursul fierberii le-am “speriat” de cateva ori cu apa rece.

Slide7

Si pentru ca nu sunt calica, ce am strecurat de la supa, legume si cazaturi de tacamuri, plus putina supa (a iesit foarte concentrata, am mai subtiat cu apa), am facut o oala de zama cu paste si Casandrei, ca-s suflet milos. Si ea mi-a multumit.

Slide8

Obey master Jedi, asa imi place poza (in realitate fugarea muraturi dintr-un sandwich imprastiat pe jos).

rororo