contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Cu Galusti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  Supa cu galusti, o supa despre care oricare mama iti va spune ca te scoala din boala! Asa ca, singuri puteti concluziona ca este o supa foarte buna care ar trebui sa fie nelipsita din alimentatia noastra si mai ales a copiilor nostri...

 Ingrediente:

-un morcov,
-doua cepe mici,
-o telina mica,
-2 cartofi,
-un pastarnac mic(optinal),
-un ardei mic,
-2 oua,
-3-4 linguri ulei,
-100-150 g gris de grau (in functie de marimea oualor),
-o legatura mica de patrunjel verde,
-sare,
-cca 700 g carne pui (eu am folosit aripioare),


Preparare:

  Se curata si se spala zarzavatul. In 3 l de apa se pun la fiert ceapa si cartoful pe care eu le pun tocate nu intregi ca in alte variante pentru ca nu imi place zeama lunga. Dupa ce a au dat cateva clocote bune pun si restul de zarzavat, de asemenea tocat marunt si carnea pe care am oparit-o intr-un vas separat.
  Fac asta pentru ca supa sa iasa limpede daca nu am timp sa tin puiul in apa rece 2-3 ore astfel incat sa iasa sangele.
  In timp ce oala fierbe cu toate acestea, se bat ouale intregi cu un praf de sare si se adauga in ploaie grisul. Se adauga cca 3-4 linguri de ulei turnate ca la maioneza pentru ca galustile sa fie pufoase si moi.
   Daca nu apreciati bine cantitatea de gris dupa ce ati facut compozitia lasati sa se odihneasca 5 min amestecul cu gris ca sa se absoarba lichidul si sa va dati seama daca mai trebuie sau nu adaugat gris.
  Amestecul trebuie sa fie ca o mamaliguta moale si atunci cand puneti in supa sa nu se imprastie in oala .

   Ca succesul sa fie garantat nu incercati din prima sa faceti galuste foarte mari ci eventual cat o lingurita. Se lasa focul mic si se adauga fiecare galusca in parte dupa ce ati inmuiat liungurita in supa fierbinte. Zeama nu trebuie sa clocoteasca deloc ca sa nu se sfarame galustele.
   Dupa ce au fost turnate toate galustele se acopera vasul si se lasa sa fiarba fara sa clocoteasca stropindu-le cu apa rece de 2-3 ori.
   Dupa ce au fiert galustele se potriveste de sare supa si se inchide focul lasand vasul acoperit.
Supa cu galuste se serveste cu patrunjel proaspat, tocat marunt.
                           Pofta buna!