Supa Cu Galusti Si Cu Ursul
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Amu nu o sa invat eu sa faceti supa cu galusti, doar sa va spun ce am invatat si eu de la Radu.
Dar mai intai sa va arat niste poze restante, in primul rand am luat diploma, da? Si este cel mai tare loc luat de cineva vreodata, ca bag sama in prostia mea ca locul zero cu diploma nu l-a mai luat nimeni, da, sambata la Top Class Riding.
Cat dregeam la supa au venit si colindatorii cu ursul, sunt aceeasi an de an, dintr-un sat de pe labnga Bucuresti, tare imi mai plac si mare galagie lasa in urma.
Revenind la supa noastra, nu e ca mi-au iesit vreodata galustile gloante, dar ba prea pufoase, ba prea plate, bune ele asa, dar cand le vazui pe ale lui Radu zic ia sa le fac mai si eu ca el, cu cantareala. Si am cantarit, la un ou mediu, fix 70 de grame de gris.
E, eu nu am stat sa le gadil sa iasa egale, le cam aruncai eu in oala, dar am procedat precum el, adica am batut bine ouale, am amestecat grisul in ploaie, dupa aia am deturnat de la reteta ca a trebuit sa plec si grisul s-a umflat cam o ora asa. Eram sigura ca ies obuze, de aia nici nu am stat sa le gadil prea mult, le-am aruncat cu lingura, cum ziceam. Dar au iesit perfecte.
Cateva chestiuni, supa de pui a mea a avut numai carne de pasare (carcasa, cazaturi), ceapa, morcov si dovlecel si, fireste, pentru ca nu ma lasa raceala, o bucata de ghimbir si boabe de piper, dar la supa fiecare cum il doare.
Si la final nu am uitat sa “sperii” galustile cu niscai apa rece, daca stiam ca ies asa de misto le faceam cu atentie si poate ma chinuiam si la poze, oricum acum stiu cantitatile si consistenta dar m-a ajutat mult sfatul lui Radu privind cantitatile, asa ca de acum incolo numai bine o sa imi iasa.
Cu multumirile de rigoare profesorului, ii doresc mult rororo.