SupĂ Cu GĂluȘte
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pe căldură este recomandat să consumăm cât mai mult lichid. Într-o formă sau alta.
Ce îţi trebuie pentru 5 porții (poza 1)
- 2 morcovi
- un ardei gras
- o ceapă
- 400 ml suc de roșii
- 2 cuburi Maggi găină
- 50 ml de ulei de măsline
- sare, piper
pentru găluște
- 2 ouă
- griș
Plan de lucru:
- se fierb legumele în apă cu sare (poza 2)
- le scoatem, le punem într-o cratiță (poza 3) și le pasăm cu blenderul (poza 4)
- legumele pasate sunt puse din nou în apa în care au fiert (poza 5), împreună cu uleiul de măsline (poza 6), sucul de roșii (poza 7) și cuburile Maggi (poza 8 ). Lăsăm să fiarbă.
- între timp, pregătim găluștele. Două ouă (poza 9) sunt bătute și amestecate cu 7 linguri de griș (poza 10)
- când supa fierbe, luăm în lingură niște compoziție de gălușcă și o introducem în oală (poza 11). Dacă nu se împrăștie, atunci totul este în regulă. Adăugăm toate găluștele și mai lăsăm pe foc încă un sfert de oră.
- poftă bună!
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 1 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Îndosariat la:B. Supe/Ciorbe