Supa Cu Galuste
Sursa Supa cu galuste
articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
am bucatarit usor vara aceasta ...foarte putine dulciuri... multe legume... fara prajeli...
pana vin inghetatele si tartele incep cu o mica incalzire supita cu galuste...
pun reteta maine si completez si reteta la tortul egiptean! va pup!
asa arata:
mai aproape
Ingrediente:
2 morcovi potriviti
2 rondele de telina
1 ceapa
sos de rosii (optional) - de obicei folosesc rosii in ciorbe si nu in supe; am vrut sa dau mai mult culoare decat gust de rosii
3 litri de apa
delikat/ knorr cub pui
galustele:
2 oua
7 linguri de gris
1 lingurita amidon
1 lingura ulei
1 praf de sare
in cei trei litri de apa am fiert in prealabil un piept de pui cu o lingurita de delikat...
dupa ce am scos pieptul am pus toate legumele... capacul deasupra si le-am lasat sa fiarba nestingherite :))
intre timp m-am apucat de galuste...
am batut bine albusurile cu telul...
galbenusurile le-am frecat cu un praf de sare si cu lingura de ulei...
le-am adaugat peste albusuri...
am adaugat in ploaie grisul amestecat cu amidonul... si am amestecat usor de sus in jos...pana s-a umflat grisul... compozitia a capatat o textura pufoasa/ buretoasa si s-a desprins usor de pe peretii vasului...
in timpul procesului...
din supa se scot legumele si se adauga sosul/pireul de rosii si se da in cateva clocote bune...
am lasat focul la mic si am pus galustele in supa... le-am lasat vreo 5 minute dupa care le-am intors usor ca sa nu se destrame... am pus capac deasupra si gataaaa...
eu le-am facut cu ajutorul unei linguri de supa si au iesit maricele... daca le vreti mai mici folositi o lingurita...
au iesit foarte pufoase si foarte bune:D...
rezultatul...
sectiune...
Pofta mare!!