contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Cu Galuste De Gris

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Eu nu le prea am cu supele si ciorbele, de altfel se vede si dupa cat de putine postari cu astfel de mancaruri am pe blog. Dar supa de galuste o prefer, insa cu toate acestea foarte rar se gaseste in meniul meu :) pentru ca de cand ma stiu nu pot manca doua feluri la o masa de pranz, asa ca in mod normal aleg doar felul doi.


De data asta pentru zeama am folosit pielea si osul cu putina carne pe el de la un piept de pui din care facusem niste snitele. Am pus la fiert acel os si  bucata de piele, asa cum se gasea, in apa cu putina sare. Am spumat cand a inceput sa fiarba, apoi am lasat sa clocoteasca la foc mic, cu capacul pus, aproximativ 20 de minute.


Pentru galuste, care in alte randuri mi-au iesit cam tari, am tras cu ochiul in Sanda Marin si le-am facut exact dupa indicatiile de acolo. Adica am folosit un ou, o lingura de unt, putina sare si cateva linguri de gris.


Le-am facut astfel: am batut bine oul cu furculita apoi am pus un praf de sare si am amestecat cu untul si o lingura de gris pana cand s-a omogenizat compozitia. Dupa aceea am mai turnat gris pana cand a rezultat o crema consistenta, care sa nu curga de pe lingura. Cred ca au fost cam 4-5 linguri de gris in total, poate si mai bine.


Din compozitie am luat cate putin, cam cat o lingurita, si am turnat in supa care clocotea, dupa ce am scos pe o farfurie osul si pielea de gaina pe care le-am pus inapoi, doar pentru gust, dupa ce au fiert galustele.


Galustele astfel formate se duc la fundul oalei, unde in aproximativ 10-15 minute fierb, se umfla dublandu-si volumul, si se ridica la suprafata.


Intre timp am mai adaugat niste Delikat, desi tare as fi vrut de data asta sa am eu in casa radacinoase taiate marunt si uscate de mine, fara alte prafuri.
Cand toate galustele sunt la suprafata supei, le puteti incerca cu o furculita: daca sunt foarte moi, puteti pune verdeata tocata si inchide focul de la aragaz. Daca nu sunt inca moi de tot, le mai lasati cateva minute sa fiarba.


Dupa ce s-a racorit, am pus in cana si am servit. Pofta buna! :)


Articol recomandat de caietul-cu-retete.blogspot.com