Supa Cu Dovlecei(zucchini)
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE(ca.4-6 pers)
- 2-3 dovlecei marisori
- 1 ceapa mare
- 1lc zahar
- 500 ml lapte
- 2lc faina alba de griu
- 200 ml smintina dulce
- 750 ml supa clara (de casa sau cub Maggi,Knorr…)
- sare, piper, nucsoara
- 5-6ls ulei de pref. de masline
- 2-3 dovlecei marisori
- 1 ceapa mare
- 1lc zahar
- 500 ml lapte
- 2lc faina alba de griu
- 200 ml smintina dulce
- 750 ml supa clara (de casa sau cub Maggi,Knorr…)
- sare, piper, nucsoara
- 5-6ls ulei de pref. de masline
MOD PREPARARE: Dovleceii se spala, se taie capetele (nu se curatata de coaja) si se taie cubulete.
2-3ls din cubuletele de dovlecel se pun deoparte.
Ceapa se curata de coaja si se taie marunt.
Intr-o oala se pune uleiul laincins.Cuburile de vovllcei lasate deoparte s etrec prin faina se se prajesc pina devin aurii.
Se scot intr-un recipient si se pun iarasi deoparte.In uleiul incins se pune ceapa si lc zahar.Se prajesc pina devin usor
aurii si se adaoga in continuare dovleceii.Se amesteca mereu pina ce si dovleceii s-au inmuiat putin si se stinge cu supa.
Totul se lasa sa fiarba usor ca 10-15 min si cu un mixer /blender se paseaza supa pina ce devine precum o crema.Se adaoga
laptele amestecat cu cele 2lc faina si se pune dinou sa dea 2-3 clocote.Se adaoga smintina si se degusteaza adaougind dupa
gust sare, piper, nucsoara.
Supa se serveste cu crutoanele de dovlecei in prealabil pregatite si puse deoparte, cu frunze d epatrunjel tocate marut
si/sau sintina si/sau ulei din sinburi de bostan.
Eventual cine doreste poate sa puna in supa si ceva usturoi.Dar astfel gustul usor de dovlecei poate fii acoperit de cel de
usturoi ... Spor la preparat si pofta mare!
2-3ls din cubuletele de dovlecel se pun deoparte.
Ceapa se curata de coaja si se taie marunt.
Intr-o oala se pune uleiul laincins.Cuburile de vovllcei lasate deoparte s etrec prin faina se se prajesc pina devin aurii.
Se scot intr-un recipient si se pun iarasi deoparte.In uleiul incins se pune ceapa si lc zahar.Se prajesc pina devin usor
aurii si se adaoga in continuare dovleceii.Se amesteca mereu pina ce si dovleceii s-au inmuiat putin si se stinge cu supa.
Totul se lasa sa fiarba usor ca 10-15 min si cu un mixer /blender se paseaza supa pina ce devine precum o crema.Se adaoga
laptele amestecat cu cele 2lc faina si se pune dinou sa dea 2-3 clocote.Se adaoga smintina si se degusteaza adaougind dupa
gust sare, piper, nucsoara.
Supa se serveste cu crutoanele de dovlecei in prealabil pregatite si puse deoparte, cu frunze d epatrunjel tocate marut
si/sau sintina si/sau ulei din sinburi de bostan.
Eventual cine doreste poate sa puna in supa si ceva usturoi.Dar astfel gustul usor de dovlecei poate fii acoperit de cel de
usturoi ... Spor la preparat si pofta mare!
http://feeds2.feedburner.com/blogspot/QiPx