Supa Cu Ardei Si Mar
Sursa Supa cu ardei si mar
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acum cativa ani cochetam cu un program de slabit,dar cum nu sunt adepta regimurilor(curelor de slabire) am renuntat dupa vreo sase luni.E adevarat ca a fost frumos ca era cineva in spate care-mi creea meniurile,dar gurmanda din mine si mai ales rebela a ales calea ei.
Cu toate astea mi-au ramas cateva retete pe care le ador si poate am sa reusesc sa le pun pe "hartie".
Unul din felurile servite a fost aceasta supa care-mi place de mor, asta ca-mi plac si ardeiul si marul.Supa cu ardei mai am pe aici si mai exact pe cea de ardei copti.
Dar revenind la supa de azi am sa va povestec despre cea mai usoara si rapida supa ce se poate face vreodata ( scotand din calcul supele la plic :-p).
Pentru 4 portii avem nevoie de:
400 gr ardei kapia rosu
2 mere (~ 300 gr)
1 ceapa
2 linguri ulei masline
800 ml supa legume
sare
piper
seminte dovleac(pentru decor)
Starletele de azi:
Ceapa se curata si apoi se taie marunt si se pune la calit in ulei lasandu-se pana devine sticloasa.
Ardeii spalati se taie bucati(scoatem cotorul si semintele) si se adauga peste ceapa.
Merele se spala si scoatem cotorul apoi taiem cubulete si adagam peste ardei.
Se lasa la foc mediu aproximativ 4 - 5 minute pana se inmoaie, se condimenteaza dupa gust, eu pe langa sare si piper am adaugat si fulgi de chilli, apoi adaugam supa.
Eu folosesc de fel in cazuri de graba cand nu am timp sa fierb legume, apa in care dizolv vegeta mea facuta in casa.
Dupa ce se adauga supa se mai lasa la fiert 15 minute, iar la final se blenduieste.
Se serveste dupa gust ori cu smantana, ori cu seminte prajite(eu am folosit de dovleac) sau pur si simplu doar cu paine prajita.
Pe langa seminte eu am mai folosit un sos de soia cu wasabi.
Cu reteta aceasta particip la Provocarea Dulce Romanie care luna aceasta este gazduita de Kadia, una dintre teme fiind supele crema.