Supa Cremoasa De Ciuperci
articol scris de Smart Gourmet blog fantasia-gourmet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi plac supele crema: le poti bea direct dintr-o ceasca generoasa, sunt gustoase si te satura repede. Dar daca stau sa ma gandesc mai bine, cred ca imi plac pentru ca se fac repede si fara stradanii indelungate in bucatarie. Credeti ca as putea denumi supa crema=supa lenesa?
Dificultate-simplu
Timp-30min, din care doar 10 muncesti tu, restul il face aragazul
Cost-ieftin
Ingrediente
- 600g de ciuperci (proaspete sau inghetate)
- 2 morcovi mari
- 1 albitura mare
- ¼ dintr-o telina medie
- 1 ceapa mare
- 1 cartof mare
- 250ml smantana dulce UHT
- 4-5 linguri de ulei de masline
- Sare de mare
- Patrunjel verde daca vrei
Mod de preparare
Cureti legumele si le tai grosolan.
Intr-o oala incapatoare pui 2 liguri de ulei de masline (citeste aici cat este de bun pentru tine), legumele si un capac astfel incat sa le calesti/aburesti. Le lasi 5 minute pana se inmoaie usor si apoi adaugi apa pana acoperi legumele.
Le lasi sa fiarba bine. Intr-o oala mai mica pui la fiert apa pe care o vei folosi pentru a subtia dupa dorinta supa ta.
Atunci cand sunt fierte dai de-o parte, adaugi restul de ulei de masline si le pasezi cu mixerul 2-3 min, pana obtii o consistenta cremoasa.
Adaugi sare, smantana dulce si apa fiarta pentru a face supa de consistenta dorita.
Se poate da la masa presarata cu patrunjel verde tocat sau nu (eu nu aveam) si cu paine prajita.
Tips
O poti lua foarte usor la pachet(iar daca nu pui smantana este de post) punand-o intr-o sticla de 0,5l. O incalzesti la microunde si gata”pranzul cald la serviciu”!