Supa-crema “ecologista” Cu Crutoane Reteta Participanta La "concursul Diverse Retete Pentru Diverse Diete" Organizat De Diva Hair
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Poate o sa va intrebati de ce am ales pentru a participa la acest concurs cu retete din categoria dieta pe baza de legume si dieta mediteraneeana si de ce sustin cu ardoare cele doua diete.
O sa incerc sa argumentez putin alegerea mea de a participa la acest concurs si poate va voi convinge in primul rand ca cele doua diete merita toata atentia voastra.
Mai multe detalii puteti gasi accesand linkul de mai jos:
Pentru dieta mediteraneeana am publicat pe blog - Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana - Reteta participanta la "CONCURSUL DIVERSE RETETE PENTRU DIVERSE DIETE" organizat de DIVA HAIR http://www.divahair.ro/diete_si_slabire/diete_sanatoase/alege_dieta_mediteraneana_pentru_o_viata_lunga_si_sanatoasa! ,iar pentru dieta pe baza de legume o sa incerc sa va incant
si sa va captez toata atentia cu o reteta proprie de supa.
Intotdeauna am adorat supele fine,aromate,pline de vitamine...Sa stiti ca nu-mi plac doar din simplul motiv ca se pregatesc destul de usor si repejor ci pentru ca sunt gustoase si foarte sanatoase.Putem sa le includem in meniul oricarui copilas,oricarui tanar si al oricarui adult deoarece aduc un plus de sanatate,vitalitate si ne feresc de boli grave,raceli si de ce sa nu recunoastem ca ne ajuta totodata in lupta cu kilogramele in plus...Offf,din ce in ce mai multe persoane indiferent de sex sau de varsta au probleme cu greutatea...Includeti legumele si fructele in meniul vostru pana nu este prea tarziu...Stiu ca veti raspunde ca sunt tare scumpe,dar din acest an puteti sa va faceti provizii de legume si fructe congelate care va vor ajuta enorm de mult ...
Astfel veti impusca mai multi iepuri deodata: veti fi sanatosi ,faceti in acelasi timp economie si puteti tine chiar si post ... Veti gasi in acest sens pe blogul meu o serie de retete cu legume si fructe congelate si chiar modul de congelare al acestora...
Am ales o reteta simpla,dar plina de vitamine care va va revigora si va va umple de buna dispozitie si de speranta ca va va ajuta la mentinerea sanatatii si a greutatii ideale...
Supa-crema “ecologista” cu crutoane
Aceasta supita am preparat-o prima oara in perioada postului .Uitandu-ma prin frigider sa vad ce pot pregati si in functie de ingredientele gasite mi-a venit ideea sa prepar ceva rapid,usor si sanatos,iar aceasta supa-crema verde sau ecologista cum am numit-o a iesit delicioasa si v-o recomand cu mare drag.
Ingrediente:
2 buc.praz
o legatura ceapa verde
jum.ceapa uscata sau o ceapa mica
o legatura usturoi verde
500 g spanac proaspat sau congelat
1-2 buc. salata verde proaspata sau congelata
(daca nu aveti salata puteti folosi cu acelasi rezultat stevie proaspata sau congelata)
1-2 buc.ardei gras sau capia de culoare verde proaspat sau congelat
un borcan de mazare conservata sau puteti folosi mazare proaspata sau congelata
patrunjel verde (proaspat sau congelat) tocat dupa gust
2 linguri ulei de masline
sare de mare,piper dupa gust si un pic de nucsoara
sare de mare,piper dupa gust si un pic de nucsoara
5 felii de paine pentru crutoane
ardei iute
Mod de preparare:
Prazul se curata , se taie capatul alb de la varf şi capatul gros cu multe frunze ,se spala si se taie rondele .Ceapa uscata,ceapa verde si usturoiul verde se curata,se spala si se toaca marunt.Spanacul si salata verde se spala si se lasa la scurs.
Ardeiul gras sau capia se spala,se indeparteaza cotorul,semintele si se taie fideluta.Mazarea proaspata sau congelata se spala, se pune la fiert impreuna cu ardeiul, prazul,ceapa si usturoiul. Daca mazarea este fiarta in prealabil (la borcan) se adauga abia dupa ce ardeiul,ceapa si usturoiul au fiert si se mai fierb cateva minute impreuna.In momentul in care mazarea,ceapa,usturoiul ,ardeiul au fiert se adauga spanacul si salata .
Dupa ce au fiert suficient se vor pasa foarte bine ,iar supa – crema obtinuta se va strecura pentru a se obtine o supa - crema fina .Se vor adauga 2 linguri de ulei de masline, sare de mare,piper dupa gust ,se presara un pic de nucsoara , putina apa fiarta sau supa de legume dupa caz (in functie de consistenta dorita) si se mai reincalzeste putin. La sfarsit se presara patrunjel tocat dupa gust si se serveste cu crutoane si ardei iute .
Pentru obtinerea crutoanelor intr-un mod simplu si dietetic,feliile de paine se taie in cubulete mici , se vor aseza intr-o tava si se vor introduce la cuptor. Cand cubuletele de paine s-au intarit putin se opreste focul si se vor tine in continuare in cuptor cca 10-15 minute.Cine doreste poate stropi cu ulei de masline cubuletele de paine inainte de a le introduce la cuptor.Ambele variante de crutoane sunt deosebit de gustoase .
Pofta buna !!!