Supa Crema Din Ardei Kapia
![mayas-esprit.blogspo](/images/avatars/nopicture.jpg)
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Inspirata din nou de Dana, am pus de-o supa crema de ardei kapia. Stiti ca eu ma dau în vînt dupa supe creme de dovleac, dar si altele. De ardei însa, nu am facut pîna acum. A fost ceva nou pentru noi, si ne-a fericit papila. Am condimentat supa în functie de gusturile noastre, iar în timp ce "crosetam" la ea, m-a lovit inspiratia cu un mar, asa ca l-am integrat si pe el în supa. A iesit delicioasa! Merci, Dana!
![](https://lh6.googleusercontent.com/-f7DrjNIRpY0/Trr_NQ1KANI/AAAAAAAALOk/l-EwTUPydIk/s1600/supa%252520crema%252520kapia%252520%2525281%252529.jpg)
Daca va plac supele cremuite de dovleac, pentru ca acum este sezonul, va recomand Small Sugar Pumpkin Soup - fresh, parfumata cu fileuri de portocala, Supa crema de dovleac Stripetti - picant, rustical, Hokkaido Pumpkin Soup - se poate si mai exotic, Supa crema de Butternut - clasic, When Patisson met Reblochon - finesco, relatie amoroasa... picant, rustical, gooooood!, Butternut soup & Gorgonzola - rafinata, picanta... ma opresc, ca altfel va ametesc. Pumpkin & Me... ♥ ♥ ♥
Ingrediente:
- 8 ardei kapia, grilati si decojiti
- 1 morcov, razuit
- 1 echalota mica, tocata grob
- 1 catel de usturoi, tocat grob
- 1 ardei iute, tocat
- 1 frunza de dafin
- frunze de busuioc
- chimion
- nucsoara
- piper
- sare
- 600-700 ml supa/sau apa fierbinte
- 1 mar curatat si feliat, optional
- cîte un mot de creme fraîche/ pro portie, optional
se repartizeaza într-un vas si se lasa acoperiti vreo 5-10 minute, dupa care se curata foarte usor.
![](https://lh6.googleusercontent.com/-smwlpnbA7Ys/Trr_LiylhnI/AAAAAAAALOY/40Ln0HirGFw/s800/supa%252520crema%252520kapia%252520%2525282%252529.jpg)
Se caleste usor ceapa cu usturoiul si ardeiul iute, apoi se adauga morcovul razuit, se mai caleste vreo 2-3 minute, timp în care se condimenteaza cu sare, piper, nuscsoara, chimion. Se adauga ardeii copti/grilati, verdeata si apa sau supa fierbinte. Aici m-am lasat condusa de inspiratia de moment si am adaugat un mar curatat si feliat. Buna idee!
![](https://lh5.googleusercontent.com/-4rmkmv3XIvc/Trr_NzwjMxI/AAAAAAAALOs/8VRXQtG1JzU/s800/supa%252520crema%252520kapia%252520%2525283%252529.jpg)
Se fierbe înca 10 minute, dupa care se îndeparteaza frunzele si se face supa crema cu mixerul vertical.
Am servit cu un mot de creme fraîche si pîine rumenita pe gratar.
![](https://lh4.googleusercontent.com/-yHI5Z9UU6Bg/Trr_NNANITI/AAAAAAAALOg/v-5eG8KQKzs/s1600/supa%252520crema%252520kapia%252520%2525284%252529.jpg)