Supa Crema De Usturoi
Sursa Supa Crema de Usturoi
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu voi cum rezistati, dar eu m-am saturat de iarna, de inotat prin zapada si de facut echilibristica pe gheata. Prefer zilele lungi de vara, chiar si canicula suna bine acum :)) Dar se pare ca iarna nu are de gand ne lase prea curand, asa trebuie sa gasim metode de incalzit si de evitat raceli, iar aceasta supa cu muuult usturoi e numai buna.
Pentru 4-5 portii am folosit:
- 2 cartofi potriviti
- 6-7 morcovi
- o bucata de telina (cam 300 g)
- 1 ceapa
- radacina de patrunjel
- 3-4 catei de usturoi (cam 100 g)
- 3-4 linguri de ulei aromat
- o crenguta cimbru uscat (sau o lingurita cimbru uscat macinat)
- 1/2 lingurita coriandru
- sare, piper
Calim, timp de 1-2 minute, jumatate din usturoiul tocat grosier in uleiul incins. Adaugam ceapa tocata, mai calim 1-2 minute dupa care adaugam 1,5 - 2 litri de apa si restul legumelor taiate cubulete. Lasam sa fiarba pana cand toate legumele sunt fierte.
Pasam supa, o condimentam dupa gust si adaugam restul de usturoi pisat. Lasam sa mai dea un clocot si asta-i tot :) Servim cu crutoane, patrunjel proaspat si, optional, smantana. Simplu si usturoiat, nu gluma :) cu doar 40 calorii la 100 de grame.
Multumim Liliana pentru reteta :)