Supa-crema De Usturoi Copt
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Supa aceasta este absolut divina! Iar daca sunteti iubitori de usturoi, nu aveti voie sa o ratati. Ba mai mult, Natalia (la 22 luni) a dat gata o farfurie mare din aceasta minune cremoasa.
Ingrediente
2 capatani de usturoi
3 cartofi medii
sare, piper
2-3 linguri de smantana
salvie
aprox. 700 ml apa
paine prajita
Curatati usturoiul. Curatati si cartofii si ii taiati cubulete. Puneti usturoiul si cartofii intr-o oala in care puteti prepara supa, dar pe care puteti sa o si puneti la cuptor, turnati peste 1 cana cu apa (aprox. 200 ml), adaugati cateva frunzulite de salvie si dati la cuptor cam o ora, pana scade apa si cartofii devin aurii.
Scoateti oala de la cuptor, pasati cartofii si usturoiul si mai adaugati o jumatate de litru de apa, putina smantana si lasati sa mai dea o data in clocot pe aragaz.
Se serveste cu paine prajita.
Pofta buna!