Supa Crema De Sparanghel
Sursa Supa crema de sparanghel
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O supa crema delicioasa,dedicata Inei :)
(Ina este o draguta,si vegetariana mea preferata)
(Ina este o draguta,si vegetariana mea preferata)
Mod preparare:
Curatam sparanghelul.Îl taiem bucati,
iar capetele(vîrfurile) le dam deoparte.
Cartoful curatat îl taiem cubulete,
si-l punem împreuna cu bucatile de sparanghel,
felia de lamîie,sarea si zaharul la fiert.
Dupa maxim 20 de minute,tragem oala de pe foc,
si îndepartam lamîia.
Capetele/vîrfurile sparanghelului
le punem împreuna cu ceapa si usturoiul,
scurt la glazurat în ulei de susan,
împreuna cu un praf de sare,o priza de zahar si piper.
Cînd începe a se rumeni usor,stingem cu vin alb.
Dupa ce se evapora vinul,
scoateti vîrfurile de sparanghel si le pastrati la cald.
Peste fondul din tigaie,adaugam smîntîna.
Condimentam cu sare,piper si nucsoara.
Lasam la fiert pîna se îngroasa.
(NU îngrosam cu faina,sau amidon)
Peste sparanghelul fiert,
adaugam o lingura de iarba ciorii si facem totul piure
(cu tot cu apa de la fiert).
Adaugam smîntîna îngrosata,
cu tot cu bucatile de ceapa si usturoi,
si macinam cu mixerul bat mai departe,
pîna obtinem o pasta curgatoare fina.
Se serveste fierbinte,cu vîrfurile de sparanghel glazurate.
iar capetele(vîrfurile) le dam deoparte.
Cartoful curatat îl taiem cubulete,
si-l punem împreuna cu bucatile de sparanghel,
felia de lamîie,sarea si zaharul la fiert.
Dupa maxim 20 de minute,tragem oala de pe foc,
si îndepartam lamîia.
Capetele/vîrfurile sparanghelului
le punem împreuna cu ceapa si usturoiul,
scurt la glazurat în ulei de susan,
împreuna cu un praf de sare,o priza de zahar si piper.
Cînd începe a se rumeni usor,stingem cu vin alb.
Dupa ce se evapora vinul,
scoateti vîrfurile de sparanghel si le pastrati la cald.
Peste fondul din tigaie,adaugam smîntîna.
Condimentam cu sare,piper si nucsoara.
Lasam la fiert pîna se îngroasa.
(NU îngrosam cu faina,sau amidon)
Peste sparanghelul fiert,
adaugam o lingura de iarba ciorii si facem totul piure
(cu tot cu apa de la fiert).
Adaugam smîntîna îngrosata,
cu tot cu bucatile de ceapa si usturoi,
si macinam cu mixerul bat mai departe,
pîna obtinem o pasta curgatoare fina.
Se serveste fierbinte,cu vîrfurile de sparanghel glazurate.
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com