Supa Crema De Spanac
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Primavara inseamna verdeata, iar supa crema de spanac se integreaza perfect in peisaj, fiind o sursa de vitamine si forta.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 1 kg spanac (l-am cumparat proaspat, l-am spalat si l-am congelat)
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 30 gr unt
- 200 ml smantana dulce (de gatit)
- sare, piper
- zeama de la o lamaie
- 600 – 800 ml supa clara (depinde de consistenta dorita)
Plan de lucru:
- calim ceapa in unt (poza 2). Adaugam spanacul si il lasam pe foc pana se decongeleza (poza 3). Adaugam supa, usturoiul pisat, condimente dupa gust si lasam sa fiarba circa 20 minute (poza 4),
-pasam cu ajutorul blenderului, adaugam smantana lichida si servim (pozele 5 si 6).
-In functie de cantitatea de supa adaugata, aceasta mancare se poate transforma foarte bine si in piure de spanac si se poate servi pe post de garnitura.
- Se poate servi cu crutoane.
- Pofta mare!
Timp de preparare: 40 de minute
Pret: 3 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: B. Supe/Ciorbe