Supa-crema De Spanac
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Nici eu nu ma asteptam ca supa asta sa iasa chiar atat de verde :)) Pot spune ca pentru un moment chiar te poti simti usor descurajat de culoarea ei puternica, dar ulterior nu poti sa nu te bucuri de gustul ei si de energia care o transmite.
Ingrediente
1 ceapa
3 catei de usturoi
5 cartofi
aproximativ 500 gr spanac
3 morcovi
putin ulei
sare dupa gust
seminte susan (optional)
Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa, se stinge cu apa si se adauga cartofii taiati cubulete si morcovii taiati pe jumatate in lung.
Cartofii si morcovii se acopera cu 2 litri de apa si se lasa la fiert pana sunt gata.
Se scoate morcovul si se lasa la racit. Se adauga in supa spanacul si se lasa sa dea in clocot putin, dar nu mai e necesar un timp mare de fierbere. Se ia de pe foc si se paseaza cu robotul sau blenderul.
Morcovii scosi se toaca cubulete si se pot folosi pentru a dichisi fiecare portie, alaturi de susan.
Puteti bineinteles sa folositi si morcovii cruzi, eu am preferat sa ii fierb pentru a aroma in plus si supa.