Supa-crema De Spanac
Sursa Supa-crema de spanac
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 45 minute
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 1 ceapa rosie, curatata si tocata
- 3 catei de usturoi, curatati si tocati
- 1 lingura unt
- 1 cartof mediu, curatat si taiat cubulete
- 850 ml zeama de supa de gaina
- 200 ml lapte
- 400 gr frunze de spanac, spalate
- coaja rasa de la ½ lamaie
- un praf de nucsoara, proaspat rasa
- iaurt, pentru servire (optional)
Preparare
- Se topeste untul intr-o cratita si se calesc ceapa si usturoiul, aprox.5 minute.Se adauga cartoful si se caleste 1 minut apoi se toarna zeama de supa de gaina si se lasa sa fiarba 15 minute.Se adauga laptele, se lasa sa dea intr-un clocit apoi se adauga frunzele de spanac si coaja rasa de lamaie.Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.
- Supa din cratita se paseaza in blender, se adauga nuscoara si se amesteca.Se serveste cu iaurt.